Connect
Dit is het helpcentrum van Peekarica. Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet bij? Neem contact op met de eigenaar van Peekarica.


Huisregels

Op Peekarica hanteren wij een aantal (strenge) huisregels om alles zo leuk en gezellig mogelijk te houden. Als jij of iemand anders de huisregels overtreed dan kan er een blokkade volgen.

● Je gebruikersnaam, voor- en achternaam mogen geen scheldwoorden bevatten.
● Je mag geen ongepaste inhoud plaatsen op Peekarica. ("Pornografie, geweld of moord")
● Schelden, beledigen of pesten richting andere gebruikers is verboden.
● Plaats geen erotische, ongepaste foto's of video's op Peekarica.
● Nepprofielen zijn NIET welkom en/of toegestaan op Peekarica.
● Je bent 18 jaar of ouder (of je hebt toestemming van je ouders/voogd als minderjarige) om lid te worden van Peekarica.


Profiel aanpassen

Hoe doe ik mijn profiel bewerken?
Klik rechtsboven van de website op je profiel icoontje. Je ziet nu een lijst, kijk onderaan voor het knopje Instellingen.

Hoe stel ik een omslag foto in?
Je ziet bij Instellingen het tabje Profielafbeeldingen, druk op de tab en klik op de de profielfoto of omslagfoto om deze aan te passen.

Hoe stel ik mijn berichten op privé of alleen vrienden in?
Het instellen van de privacy is ook in de Instellingen te vinden. Druk op het tabje Privacy. Hier kun je de privacy instellingen veranderen van je profiel, berichten en online status. Oude berichten zullen mogelijk nog openbaar kunnen zijn.


Functies

Hoe blokkeer ik iemand die mij lastig valt?
Ga naar het profiel van de persoon die je wilt blokkeren. Druk op het knopje met drie pruntjes en klik op Blokkeer. Geblokkeerde personen kunnen geen dingen meer zien op jouw tijdlijn, een bericht sturen of als vriend toevoegen.

Hoe deblokkeer ik iemand weer?
Ga in je persoonlijke instellingen naar het tabje Geblokkeerde accounts. Hier staat een lijst van gebruikers die jij hebt geblokkeerd. Achter de gebruikersnaam druk je op Deblokkeer.

Hoe rapporteer ik een reactie of bericht?
Klik rechtsboven van een reactie of bericht op het vinkje en druk in de lijst op Rapporteer. Het team van Peekarica zal het bericht nakijken en indien verwijderen als het in strijd is met de huisregels.

Zijn er ook spelletjes?
Wij werken hard om spelletjes te plaatsen op Peekarica. Er zijn op dit moment twee spelletjes toegevoegd die je het beste kan spelen via een computer of laptop.

Hoe kom ik aan een geverifieerde badge?
De geverifieerde badge is voor beroemde personen, pagina's of groepen met een grote community van 10.000 leden. De badge wordt ook gedragen door het team van Peekarica zodat het échte team herkend kan worden. Wat is een Moderator?
Een moderator is een gebruiker die net íets meer kan met speciale functies. Dit zijn gebruikers die het platform van Peekarica in de gaten houden of de regels worden nageleefd. Kom ik in aanmerking voor Moderator te worden?
Als je in aanmerking wilt komen voor moderator dan moet je achttien jaar of ouder zijn. Dit is op vrijwillige basis en je kan je alleen aanmelden als er een vacature open staat.


Peekarica Team

Ben jij ook zo benieuwd wie achter de schermen werkt van Peekarica? Hieronder is een overzicht met alle medewerkers en functie.
Dennis Lamers, - Eigenaar

Laatste aanpassing op 15 september 2022